Evinde Menemen’i yenerek puan veya puanlar almak umuduyla Nazilli’ye giden ve orada 63 dakika berabere götürdüğü maçta yediği 2 golle yenilerek evine dönen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü tarihinin en kalabalık seyircisi önünde ilk yarıda transfer tahtası kapalı olan ve alt yapısındaki gençlerden oluşturduğu genç ve tecrübesiz Bursaspor’a altın tepsi içerisinde sunduğu 3 altın puanın rövanşına çıktı. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı sahanın içinde ve dışında her noktada takviye güvenlik güçlerinin olduğu tribünlerin tıklım tıklım dolu olduğu, geç kalanların maça giremediği, stada girişlerde güvenlik güçleri tarafından sıkı aramaların yapıldığı, bu nedenle stada girişlerin uzaması nedeniyle taraftarın tribünlerinden yükselen sesler nedeniyle yönetimin stada girişleri hızlandırdığı bunun da saha içerisine olumsuz yansıdığı olağanüstü bir maç oldu. Tıklım tıklım dolu olan ve büyük bir tribün desteği önünde oynanan bu fikstürdeki olumsuz konumları nedeniyle 6 puanlık maçta temsilcimiz oyunun ilk yarım saatinde maça iyi başladığını, genç ve tecrübesiz rakibini yaptığı ataklarla bunalttığı bir sırada ilk maçta maç 1-1 iken auta giden bir topta rakibinin omzundan lüzumsuz yere bastıran, yaptırdığı saçma bir penaltı ile maçı kaybetmemize neden olan Yusuf Ziya maalesef Erman’ın gördüğü lüzumsuz ve saçma kartları ile tribüne çıkması nedeniyle forma şansı bulduğu bu maçta 35 dakikada ayağındaki topu rakibine ikram edince bu oyuncunun ceza sahası içerisinde boş bekleyen İnegöllü genç Çağatay’ın önüne bıraktı. Çağatay da bu topu kaleci Bekir’in yanından topu ağlarımıza bırakarak maçın gidişatını değiştirdi. Bu gol inanılmaz bir hata golü olduğundan takımımızın bozuk olan dengesini daha da bozdu. Bu hata golü Metincan Cici’nin birkaç saniye önce üst direğe vurarak dışarı giden topunun hemen ardından gelince takımımız daha da bozuldu.

Devreye 1-0 yenik giren ekibimizin teknik heyetimiz tarafından uyarılarak ve gerekli değişikliklerin yapılarak 2.yarıya çıkacağını düşündük. Ancak bu değişiklikler yapılmadı. İlk yarıda Furkan-Yusuf Ziya ve Ersel yerlerde sürünürken teknik heyet tecrübeli Uğur’u oyundan alarak yerine Alperen ile başladı. Bu yanlış değişiklik golden sonra dağılmaya başlayan takımımızı daha da dağıttı. Bunun sonucunda da sahada gezinen Hasan Ayaroğlu’nun müdafaamızın hatasından 2.golü geldi. Bu dakikadan sonra tribünler gerildi ve hoş olmayan tepkiler başladı. Sahada oynamaya değil adeta gezinmeye çıkan ve inanılmaz derecede ruhsuz oynayan oyuncularımız tribünlerden büyük tepki almaya başladı. Bu kötü gidişata dur diyemeyen ve kötü oyuna müdahale edemeyen teknik heyetimiz de büyük tepki aldı. Bu tepkiler 2-0 üstünlük sağlayan genç Bursaspor’un işini kolaylaştırdı. İnegölspor’umuz bu sezon aklından geçirmediği bir skorla bu maçı kaybedince 29 puanla 16. sırada kaldı ve düşme potasına demir attı.

Rakip takım Bursaspor ilk maçtan sonra yazdığım gibi Süper Ligde Trabzon’dan sonra şampiyonluğu Anadolu yakasına taşımış, ardından şampiyonluğun mimarı rahmetli başkan İbrahim Yazıcı’dan sonra takımı sıfır borç ve 20 Milyon TL. ile alan yönetimlerin rezil yönetimleri sonucunda kulüp borç batağına saplanmış ve sonunda transfer tahtası da kapanarak bu günlere geldi. Bu nedenle çok zor günler yaşayan 4 milyon nüfuslu Türkiye’nin en güzel ve zengin ilerinden biri olan güzel Bursa’mızın tarihi başarılarla dolu takımı bu sezon düşme potasından bir türlü uzaklaşamadı. Hafta içerisinde Bayburt’u yenerek İnegöl’e geldi. Nihayet beraberliği nasıl alırım diye düşündüğü bu 6 puanlık maçı kazanınca 36 puanla rahat bir nefes aldı. Maçtan sonra bu gergin ortamda sahada şov yapmak yerine en kısa sürede sahadan çıkarak gitmeliydi. Bunu yapsalardı, bu kadar tepki almazlardı. Ne de olsa ilimizin takımı. Çocukluğumuzdan beri sürekli izlediğimiz Süper ligin güzide bir takımıydı. Umarım kümede kalmayı başarırlar.

Sonuç olarak teknik heyetimiz böylesine kritik bir maça geldiği günden beri disiplinsizliği ile camiayı sürekli üzen ve üzmeye devam eden 3 maç cezalı Ömer Faruk ve kart cezalısı Erman’dan yoksun çıkıyorsan Erman’ın yerine 15 yıldır 2 ligde oynayan tecrübeli Orhan’ı sol stopere, sakatlıklardan sonra sahada gezinen Furkan Özyapı’nın yerine kaptan Bahadır’ı ve artık BAL Ligi veya amatör liglere dönmesi gereken Ersel’in yerine Alperen’i ilk 11’e koyarak başlamalıydı. Teknik heyetimiz bunları yapmayınca sonuç aynı nakarat oldu. Genç Yusuf Ziya ayağındaki topu rakibine verdi, bu golle yıkıldık. Furkan sahada gezindi, onlarca top kaybetti. Altı pastan topa vuramayınca öne geçme fırsatını kaçırdık. Ersel sakatlıklardan sonra futbolu unuttu. İleride tüm topları ezdi. Bir de Alperen’in sahadaki acziyeti, ağırlığı, koşmaktan çok gezinmesi, ayağındaki topları acemice rakiplerine ikram etmesi, Metincan Cici’nin çabuk yorulup oyundan düşmesi, Sefa’nın 2.yarı sakatlığı veya yorulması başta yönetimi ve doğal olarak teknik heyetimizi düşündürmeli. Bu takım sahada geziniyorsa, sık sık sakatlanıp yere yatıyorsa, 2.yarılarda kramplar girmeye başlıyorsa Teknik heyetimiz ne yapıyor? Takım inanılmaz derecede disiplinsiz oynuyor. Kolektif oyundan çok uzaklaştık. Kısaca sahadakiler ve kulübedekiler böyle oynayarak, bu etkisiz oyunlarla ne yapmak istiyorlar. Anlamak mümkün değil.

İnegölspor’umuzun yönetimi, teknik heyetimiz, oyuncularımız sezon başında yaklaşık 15 oyuncu devre arasında bir 15 oyuncu daha alındı. Toplam 30 yeni tecrübeli oyuncu. Yönetimin büyük maddi fedakarlıkları camianın devre arası maddi desteklerine rağmen İnegölspor’umuza böyle oyunlar, böyle sonuçlar hiç mi hiç yakışmıyor. Böyle devam ederseniz İnegölspor’umuza çok yazık olacak. Bu kadar maddi manevi fedakarlıklara, tribün desteğine ÇOOOOK yazık olacak. Kaldı 8 maç, 4 içeride 4 dışarıda. Dışarıdaki maçlarımız çok zor maçlar, içeridekiler de kolay değil. Lütfen yönetim-teknik heyet ve oyuncularımız vakit geç olmadan birleşip tek yürek olalım. Bu takımı bu kadar maddi ve manevi desteklere rağmen küme düşürmeyin. Takımını küme düşüren yönetim olarak, teknik heyet olarak ve oyuncular olarak gezmek çok üzüntü verici bir durumdur. Lütfen toparlanın ve bu takımı ayağa kaldırın. Önümüzdeki maç Play-off sınırına 1 puan kadar yaklaşan Afyonla olacak. Ardından bu hafta Tarsus’u 4 golle geçen Petrolspor ile İnegöl’de oynanacak aramızda 3 puan fark var. İnşallah o maça kadar bu fark açılmaz. Evimizde onlarla bir final daha yaparız. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Afyon maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”.