Süper Amatör Küme: Süper amatör kümede ilk yarı sona erdi. İki hafta ara verilecek. İnegöl takımları olarak karışık durumundayız. Doğugücü Gençlik mükemmel, Kurtuluşspor ve Akhisar Demirspor iyi, Gençlergücü ve K.Güvenspor ise kötü durumunda.

A Grubu : Her hafta rekorunu geliştiren Doğugücü Gençlik evinde lig üçüncüsü Fatihgücü’nü de 2-1 yenip ilk yarıyı kayıpsız tamamladı. Oynadıkları 9 maçı da kazanarak en yakın rakibine 9 puan fark attılar. Sarı – Kırmızılı ekip Kurtuluşspor ligin zayıf takımı ve galibiyeti olmayan Hacivatspor’u deplasmanda 3-2 yenerek tekrar lig üçüncülüğüne yükseldi. Ancak Kurtuluşspor’da sanki ilk haftaların tadı, şevki yok gibi. Geçen hafta kaybedilen 2 puan çok önemliydi.

B Grubu : Akhisar Demirspor ilçemizde oynanan maçta Fethiye İdman Yurdu’nu 3-1 yenip ilk yarıyı ilk üç sırada yer aldı. Bu maç play – off yolunda önemliydi. K.Güvenspor’da antrenör Süleyman Sipahi’nin görevi bırakmasıyla aynı zamanda antrenör olan yönetici İbrahim Oğuzay yönetiminde maça çıktı. Maalesef bu değişikliği de bu maçta işe yaramadı ve temsilcimiz 3-1 mağlubiyetle önemli bir fırsatı kaçırmış oldu.

C Grubu : Haftaya moralli giren olan Gençlergücü deplasmanda Nilüferspor 1987 ile karşılaşacaktı. Ancak lisans problemi sebebiyle temsilcimizin müsabakası oynanmadı. Kararı yakında federasyon verecek. Bu maçın sonucu maalesef 3-0 hükmen olabilir diye düşünüyorum.

1.Küme:

3. Grup : Bu grupta sıralamadaki ilk üç takımın da 25 puanı var. Yani zevkli ve güzel bir rekabet yaşanıyor. Mobilyaspor, İhsaniyespor karşında 5-2’lik galbiyetle zirve mücadelesini sürdürdü. Kaptan Kasap Mehmet gollerine devam ediyor. ‘Bu nasıl bir stoper?’ diye insan kendine sormuyor değil. Frikikten birçok gol attı, atmaya da devam ediyor. Yenicespor evinde Kazıklıspor’u konuk etti ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Doğanspor sahasında Değirmenlikızıkspor’a 2-0 yenildi. Mobilyaspor deplasmanda Değirminlikızıkspor‘a konuk olacak. Bu maç da temsilcimiz için zor olacaktır. Zira rakibin de şampiyonluk umudu var. Yenicespor Bursa’da alt sıralardaki Namık Kemalspor ile puan mücadelesi verecek. Doğanspor İnegöl’de lider Çalıspor ile karşılaşacak. Puan alması kendi açısından olduğu kadar diğer temsilcimiz Mobilyaspor için de önemli olacaktır.

4 .Grup : Mutlak şampiyonluk isteyen Orhaniyespor evinde orta sıralarda buluanan Vatanspor’u 7-0 yenip yoluna emin adımlarla devam etti. Maçın ikinci yarısında gençler oyuna dahil oldu. As kadro devam etseydi, maçın sonucu daha farklı olabilirdi. Alanyurt Gençlik, İnegöl’de Ovaakçaspor’u 2-1 yenip bu sezon ilk galibiyetini almış oldu. Orhaniyespor deplasmanda gençlerden kurulu Arabayatağıspor ile kozlarını paylaşacak. İlk yarıdaki mücadeleyi temsilcimiz 4-1 kazanmıştı. Geçen hafta ilk galibiyetini alan ve umutlanan Alanyurt Gençlik deplasmanda Vatanspor’a karşı oynayacak.

Anılarla Futbol :

Kaleci futbolda en önemli oyuncudur. Bazen yaptığı kurtarışla takımına puan kazandırır, bazen de yaptığı hata ile takımına gönül verenleri üzer. Takımın yalnız oyuncusudur.

Bu haftaki kahramanımız eski kaleci, yeni yönetici Burak Yavuz. Burak, bir lisenin okul takımında oynamaktadır. Okul takımı önemli bir maça çıkacaktır. Oyuncularını motive etmek ve farklılık olması amacıyla öğrenci sporculara maç günü kahvaltı verilir. Öğrencilerin çoğu daha önce bu tür bir etkinlik yaşamadıklarından dolayı mutludur. Maç saati gelir çatar. İnegöl temsilcisi maça iyi başlamıştır. Ancak beklenen gol bir türlü gelmemektedir. İlk yarı başladığı gibi 0-0 biter. İkinci yarı temsilcimiz daha da yüklenir. Kaleci Burak sık sık ceza sahasının dışına çıkıp libero gibi rakip forvetten önce topa sahip olur. Osman Hoca, Burak’ ı över ancak sıkça da uyarır. Maçın son dakikalarında rakip yine kontra atağına çıkar, bizim Burak atılan topa doğru koşar ama ayağı kayar ve yere düşer. Bu düşüşle rakip oyuncu çok rahat bir şekilde golünü atar. İnegöl temsilcisi maçı kaybederek elenir. Oyuncular üzgün bir şekilde soyunma odasına giderken Osman Hocası kendi kendine söylenir. Tam o sırada Burak kulübeye yaklaşır. Hocası bir bakar ki Burak yanındadır. Kendini tutamaz sporcusuna laf atar.

  • Burak, her topa niye çıkıyorun? Kaç kere seni uyardım.
  • Hocam, sanırım kahvaltıda fazla yedim.
  • Suç sizin değil. Sizi kahvaltıya götürende. Kahvaltıyı hak etmedin. Kus, kus lan. Haram olsun sana kahvaltı!