Geçen hafta alt yapıdaki 1970 – 1979 doğumlu futbolcularla ile ilgili bir haber yapmıştım. Ne kadar yetenekli, gurur verici ve çok sayıda futbolcu grubunun yetiştiğine şaşırmıştık. Kimi yeni öğrenmiş, kimimiz tekrar hatırlamıştı. İsimleri sayarken anılar da tazelenmiş zihinlerimizde. Kale önünde kaçırdığımız pozisyona tekrar gülmüş,kazandığımız kupalarla gururlanmış, 25-0‘lık Ahmetpaşaspor maçını yeniden bir hevesle anlatmıştık.

Esikden çok oyuncu çıkıyordu, peki şimdi yok mu? Tabii ki de var. 2018 yılında Türkiye Şampiyonu olan U – 17 grubu, zaman zaman üç büyüklerin alt yapı takımlarını yenen, 2016-2017 sezonunda Beşiktaş, Galatasaray, Başakşehir gibi Süper Lig takımlarının alt yapılarının olduğu grupta averajla şampiyonluğu kaçıran, defalarca Türkiye Şampiyonalarına giden, A takıma yükselip profesyonel olan… İnegölsporlu başarılı onlarca gencimiz var.

Birçok olay gibi futbolda şartlar da değişti. Malzemelerin eskiye göre bol ve çeşitli olması, antrenörlerin daha belgeli,bilgili ve öğrenmeye hevesli olmaları, sahalarımız eskisine göre daha güzel ve futbola elverişli haline gelmesi gibi olumlu gelişmeler oldu. Ancak gençler futbola çok sıcak bakıyorlar mı? Bu sebeple Özgür Şahin ve ekibinin işi kolay değil. Sanki gençlerimiz eskisine göre futbolu çok önemsemiyor. İnternet, tablet, cep telefon, playstation… daha ilgi çekiyor. Ailelerimiz de tam tersi. Futbola kızan, amatör oynamasını yasaklayan aileler yerine daha çocuğu okula başlamadan çocuğunun elinden tutup yaz okularına getiren aileler bir hayli fazla.

Bugün içimizden yetişip İnegöl dışında futbol oynayan gençlerimizi yazdık. Birçok gencimiz farklı kategorilerde profesyonel olarak futbol hayatına devam ediyor. İçlerinden bazıları komşumuz, bazıları yeğenimiz, bazıları öğrencimiz. Yani onlar gerçekten bizim gençlerimiz. Onlar asist yapınca, gol atınca seviniyor, onlar kazandıkça biz de mutlu olmuyor muyuz?

Profesyonel hayatta bu çok zor ve imkansız gibi, ancak keşke hepsi İnegölspor‘ da oynasa diye düşünmedim değil. Ne dersiniz? Nasıl bir ilk 11 olur?

Ali Akman (Bursaspor)

Ali Aytemur (İstanbulspor)

Bilal Özdemir (Kırıkkale B.A)

Bora Yelken (Erokspor)

Çağatay Yılmaz (Bursaspor)

Enes Bayır (Somaspor)

Erdal KAYA ( ???)

Eren Köroğlu (Payasspor)

                 Fatih Gülmez (Ankara Demirspor)

Muhammed Öz (Yıldırımspor)

Mustafa Güngör (Pazarspor)

Ö.Faruk Gümüş (Karacabeyspor)

Ö.Faruk Çalışkan (68 Aksarayspor))

Ömer Demircan (Çengelköy Futbol)

Ömer Faruk Taş (Kırşehirspor)

Özgür Çelik (Pendikspor)

Selim Can İNCİ (Yıldırımspor)

Sinan Kurumuş (Çorum Futbol Kulübü)

NOT: Yazımızı hazırlarken bazı futbolcular ara transfer döneminde takım değiştirmiş olabilir.

Ayrıca kimi İnegöllü, kimi de içimizden biri gibi olan ve şu an İnegöl dışında antrenörlüğü profeyonelce yapan abilerimiz, arkadaşlarımız da var.

Necati Erkmen, Mehmet Seçkin, Özcan Sert, Recep Atılgan, Hakan Gökkaya, İsmail Serbest, Erdoğan Sarıuşak, Hüseyin Akoğlu…