Son 3 maçta 3 mağlubiyet alarak fikstürde düşme potasına yerleşen temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü evinde ağırladığı Ispartaspor’u bu maçta yedek kulübesine oturtulan ve oyuna son yarım saatte alınan kaptan Bahadır’ın 69 dakikada Ömer Faruk’a “ALDA AT” dercesine verdiği pası Ömer Faruk filelere gönderdikten birkaç dakika sonra da soldan Orhan’ın kestiği topla altı pasta buluşarak attığı golle maçı ve teknik heyeti kurtardı. Maçta ilk gole kadar her iki takımda mutlak goller kaçırdı. Her iki takım maçı kazanacak pozisyonları buldular. Ancak inanılmaz derecede bu mutlak pozisyonları cömertçe harcadılar. Ömer Faruk’un golünden biraz önce rakip solaçık Abdullah Topkara, Ethem’in büyük hatasından topu kaptı kalecinin de boşalttığı boş kaleye topu yuvarlamak yerine topu Hüseyin’e kesti. Ancak Hüseyin bu topu beklemediği daha doğrusu Abdullah’ın boş kaleyi tercih edeceğini düşünerek geriye dönüyordu. Bu İnegölspor için büyük bir şanstı. Gol olsa bugün başka bir şeyi yazacaktık. Her şeye rağmen takımımız öyle veya böyle bu hayati maçı kazanmasını bildi. Aldığı bu 3 puanla kötü gidişe son verdi.

Bu maçın 3 puanı kadar Teknik Direktörümüz Şaban Yıldırım ile tribünlerin diyaloğu izleyenleri üzdüğü gibi bence İnegölspor’umuza da yakışmadı. Tribünler 3 haftadır yenilen ve bu maçta da ilk 60 dakikada beklediği golü göremeyince Hocamıza “Bu takım neden oynamıyor” biçimindeki tezahürata Şaban Yıldırım, Ömer Faruk’un golünden sonra “HOŞ OLMAYAN” bir hareketle el kol hareketleriyle tepki gösterince tansiyon bir anda yükselde. Ardından gelen ikinci gol ve maçın bitişi. Araya girenler hocayı yatıştırıp oradan uzaklaştıranlar. Maçın bitimi ile takımımızın karşı tribünle galibiyeti kutlaması ile maç bitti. Bu olaya yorumu biz değil, yönetim kurulumuz yaparak gerekli değerlendirmeyi yapacak. Umarız böyle bir sorunu bir daha yaşamayız. Her şeyi güzellikle ve Fair play kuralları çerçevesinde çözelim.

Teknik heyetimiz maça kadroda bazı rotasyonlar yaparak maça kalede Emre’nin yerine Sercan, geride Medeni-Ethem-Hamza-Orhan, ortada Furkan-Emir’in yerine Yılmaz ve Kaptan Bahadır’ın yerine Kadir Salih, ileride Niyazi Batuhan’ın yerine Ersel-Ömer Faruk-Umut tertibiyle maça tribünlerinde büyük desteği ile istekli ve etkili başladı. Ancak yakaladığı 2-3 pozisyonu gole çeviremeyince rakipte 1-2 mutlak pozisyona girdi. Ancak onlarda golü bulamadı. Teknik heyet 2.yarıda 5 haftadır hiçbir şey oynamayan Umut’un yerine Niyazi, Yılmaz’ın yerine Kaptan Bahadır, Hamza’nın yerine Serhat ve Kadir’in yerine Emir’i oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşledi. Kaptan Bahadır ilk golün pasını ve 2.ci golü de kendisi filelere göndererek takımını ve teknik heyetini kurtardı. Kısaca Kaptan gemisini kurtardı. Rakip Ispartaspor yönetimi 38 gün önce göreve gelmiş. Transferleri istediği gibi yapamamış. Bu nedenle İnegöl’e tedirgin geldiler. Beraberliğe çok razı oynadılar. Maçı çok rahat kazanabilirlerdi. Yakaladıkları pozisyonları değerlendirebilseler maçtan puan veya puanlarla ayrılabilirlerdi. ‘Atamayana atarlar’ sözünü futbolda hiç kimse unutmayacak. Kalede Sercan görevini iyi yaptı. 3 haftadır neden kesildiğini anlamak zor. Bu konuyu sürekli yazdım. Sercan’ın oynaması gerektiğini ısrarla yazdım. Bu maçta teknik heyet doğruyu buldu. Meyvelerini de topladı. İnşallah devamı gelir. Müdafaamız bu maçta zaman zaman büyük hatalar yaptılar öyle büyük hatalar yaptılar ki rakipler becerikli olsa kalemizde 2-3 tane gol görebilirdik. Ethem topu rakibine kaptırmış rakibini kovalamak yerine orta hakemle diyaloğa girdi. Verilmiş sadakamız varmış ki Abdullah topu boş kaleye atamadı. Orta alanımız tecrübeli Yılmaz’ın henüz hazır olmamasına rağmen ağırlığı ile idare etti. Ancak Kaptan Bahadır’ın oyuna alınışıyla birlikte kaptan takımımızı ateşledi ve bir asist ve bir golle maçın tartışmasız kahramanı oldu. Ersel çok istedi ve çok mücadele etti. Geçtiğimiz maçta kaçırdığı mutlak golü bu maçta atmak istedi ama olmadı. Ömer Faruk kaptanın alda at dediği topu filelere göndererek galibiyetin müjdesini verdi. Umut solda isteneni bir türlü veremiyor. Bir müddet yedekte oturması ve kendisini toparlaması gerekiyor. Niyazi yine aynı nakarat oynadı. Orta sahada bu maçta bir hayli iyi oynayan ve iyi mücadele eden genç Furkan ilk yarıda öyle bir gol kaçırdı ki, dışarı atmak daha zordu. Hepimize saç baş yoldurdu.

Sonuç olarak İnegölspor üst üste aldığı 3 yenilgiden sonra çok zor da olsa maçı kazanmasını bildi. Bu maçı neden yedek kulübesine oturtulduğu anlaşılamayan Kaptan Bahadır çevirdi. 3 altın puan aldık. Bu galibiyet yeni bir başlangıç olsun. Puan veya puanlar gelsin. Bugün evimizde kupa maçı var. İnegölspor’umuzun hedefi kupa değil, lig olmalıdır. Önemli olan önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağı lig maçıdır. Bu galibiyetle bu maça konsantre olmalı ve puan veya puanlarla İnegöl’e dönmeli. Bu duygu ve düşüncelerle Isparta maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, önümüzdeki hafta oynayacağı deplasman maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK.