Hafta içi İnegöl spor camiasını üzen bir olay yaşadık. İnegöl’de yönetici, antrenör ve futbolcuların büyük çoğunluğunun yakından tanıdığı Gençlergücü yöneticisi Ertuğrul Arslan vefat edip aramızdan ayrıldı. Her hafta mutlaka amatör maçlarını yakından takip eden, amatör futbol sevdalısı Ertuğrul Abi’yi kaybettik. Kurtuluşspor, Sanayi veya Mesudiye Sahasında gözlerimiz mutlaka seni arayacaktır. Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun.

SÜPERLER İKİNCİ YARIYA BAŞLIYOR

Süper Amatör: Üç haftalık aranın ardından hafta sonu süper amatör ligi heyecanı tekrar başlayacak. Birçok takım transfer yaptı, bazı oyuncuları ile yollarını ayırdı. Hazırlık maçları yapıldı.

A Grubu: Mobilyaspor ikinci yarıya evinde Yeni Karamanspor maçıyla başlayacak. İlk yarıda maçta temsilcimiz son dakikalarda yediği gollerle sahadan 2 – 2 ayrılmıştı. Orhaniyespor evinde lider İznispor’u konuk edecek.

B Grubu: İlk yarıda grubun en iyi takımı seçilen K.Güvenspor deplasmanda en yakın takipçisi Orhangazi Çakırlıspor ile karşılaşacak. İlk maçta temsilcimiz 3 – 0 galip gelmişti. Ligde altı sırada bulunan Osmaniyespor, İznik’te Elbeyli Üzümspor’a konuk olacak.

C Grubu: Ligde ikinci sırada bulunan Gençlergücü 2023 yılının ilk haftasında BAY geçecek. Kurtuluşspor ikinci yarıya Çotanakspor maçıyla başlıyor.

ŞAMPİYON ALANYURT GENÇLİK

1. Küme: Aydır şampiyonluk parolası ile yola çıkan Fatih Doğan başkanlığındaki Alanyurt Gençlik ligin bitime dört hafta kala şampiyon oldu. 1996 yılında kurulan Kırmızı Beyazlı ekip uzun yıllar 2. Kümede yer aldı. Bir ara üst lige çıkmak için mücadele etse de 2 – 3 yıl ligi 2. olarak bitirip terfi edemedi. Yakın geçmişte 1. Kümeye yükselen Alanyurt Gençlik tarihinde ilk defa 1. Küme şampiyonluğunu elde etti ve ‘Süper’ oldu. Bu başarıdan dolayı Fatih Doğan ve ekibini, sezon başı takımı kurup hazırlayan Tansu Yılmaz ve Aydoğan Mut’ u, takımın başına geçip başarıyı devam ettiren Yalçın Yeşil’ i, bırakan, devam eden tüm futbolcu kardeşlerimi tebrik ederim. Alanyurt Gençlik’e, İnegöl’e hayırlı olsun. Sırada Asırlık Çınar Doğanspor var.

1.Grup: Bu hafta lider Alanyurt Gençlik deplasmanda en yakın takipçisi K.Yeşildağ ile karşılaştı. Temsilcimiz müsabakayı 1 – 0 kazanarak mutlu sona ulaştı. Yenicespor deplasmanda İhsaniyespor’u 2 – 0 yenip play – off için az da olsa umutlandı. Hafta içi şampiyon evinde rakibini 11 – 1 gibi farklı yenip seyirci önünde şampiyonluk turu attı. Yenicespor 3 – 0 hükmen kazandı. Şampiyon Alanyurt Gençlik, İhsaniyespor deplasmanına gidecek. Yenicepsor Bursa’da Altınokspor karşısında üç puan için çıkacak.

2. Grup: Ligin 17. Haftasında Anadolu FK deplasmanda Nisa Kuyumculuk Çamlıcaspor’a konuk olup 5 – 0‘lık bir galibiyet aldı. İsaörenspor bu hafta BAY geçti. Salı günü Anadolu FK evinde Yumusemrespor’u 9 – 0 yendi. Aynı gün İsaörenspor İnegöl’de Nisa Kuyumculuk Çamlıcaspor ile 3 – 3 berabere kaldı. Son haftalarda çokça gol atan Anadolu FK deplasmanda Zeytinspor ile puan mücadelesi verecek. İsaörenspor Bursa’da Yunusemrespor ile karşılaşacak.

3. Grup: Lider bu hafta dinlendi. ve rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Gençlergücü Gemlik’te Umurspor’a konuk olup müsabakayı 4 – 2 yendi. Hafta içi Doğanspor 3 – 0 hükmen kazandı. Gençlergücü, Selimspor’u İnegöl’ de 5 – 1 yenerek çıkışa geçti. Lider Doğanspor deplasmanda en yakın takipçisi Kazıklıspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Doğanspor kazanması halinde çok önemli bir avantaj elde edecek. Gençlergücü, Demiryoluspor’a misafir olacak.

Anılarla Futbol:

Futbol camiasında ilginç eleştiriler, sallamalar, benzetmeler çok olur. İster profesyonel, ister amatör kümede olsun çoğu oyuncu, antrenör hatta idareci sallamadan rahat edemez. Biz İnegöllüler de bu konuda epey başarılıyız diye düşünüyorum.

Bu haftaki kahramanımız Olgun. Olgun tekniği iyi, çok koşmayan, mücadele etmeyen bir oyuncudur. Olgun‘un takımı Yeni Baharspor, ligin zayıf takımı Hayriyegücü ile berabere kalıp önemli bir puan kaybı yaşamıştır. Herkes soyunma odasında üzgün olarak dinlenmektedir. Takımın yöneticisi soyunma odasına girer ve su tesisatında sorun olduğunu, takım olarak hamama gideceklerini söyler. Aceleyle eşyalarını çantasına koyan Kaptan Olgun, hemen hocasına yanaşır.

- Hocam, benim özel bir işim var, ben hamama gelmesem olur mu?

- Olgun koçum, senin zaten duş almana gerek yok ki! Muhtemelen terlememişsindir. Bak, forman da tertemiz zaten.