Süper Amatör Ligi:

A Grubu: İlk hafta bu gruptaki temsilcimiz galip gelememişti. İki temsilcimiz de İnegöl’deki ilk maçlarına çıktılar. Orhaniyespor taraftar desteğiyle Kurtuluşspor Sahasında Gülbahçespor’u 4 – 0 yenip ilk galibiyetini aldı ve geçen haftaki kötü sonucu unutturdu. Bu ligin yeni takımı Mobilyaspor, Alanyurt Sahasında Orhanelispor’u konuk etti. Temsilcimiz ilk yarısı daha iyi olmasına rağmen rakip sahada çoğalamayınca istediği golleri bulamadı ve sahadan 3 – 1 yenik ayrıldı. Maç sonrası iki takımın yöneticileri, oyuncuları ve antrenörleri hep birlikte mangal yaptı. Mobilyaspor yönetimi kutluyorum. Mağlup olduğunda da bu tür yaklaşımlar yapılmalı. Aslında bu bir taraftan da kendi oyunculara mesaj olmalı. Orhaniyespor deplasmanda Nilüfer 2021 ile oynayacak. Mobilyaspor Gemlik’te lig sonuncusu Gemlikspor karşısında ilk galibiyetini almaya çalışacak. İki temsilcimizden üçer puan bekliyoruz.

B Grubu: K.Güvenspor İznik’te Elbeyli Üzümspor’u 3 – 0 yenerek 6 puana ulaştı. Osmaniyespor bu hafta ilk haftanın lideri Mudanyaspor’a konuk oldu. İki renkdaşın mücadelesinde ev sahibi Poyraz, temsilcimizi 3 – 0 yenerek yoluna devam etti. K.Güvenspor, İnegöl’de lider Mudanyaspor’u konuk edecek. Osmaniyespor ise evinde 3 puanlı MilletMahallesi Spor’u eli boş göndermeye çalışacak.

C Grubu: Süper amatör kümenin kıdemlisi Kurtuluşspor deplasmanda Merinosspor’u da 1 – 0 yenip ikide iki yapmış oldu. NK Lojistik Gençlergücü deplasmanda Yavuzselimspor’u 3 – 1 yenip lige iyi bir başlangıç yaptı. Kurtuluşspor bu hafta sahasında galibiyeti bulunmayan Orhangazi temsilcisi Gençler Birliği ile oynayacak. NK Lojistik Gençlergücü sahasında Çotanakspor ile karşılaşacak.

1.Küme:

1.Grup: İlk maçta deplasmanda farklı yenen Alanyurt Gençlik evinde Çalıspor ile karşılaştı. Temsilcimiz 2 – 0 öndeyken 2 – 2 berabere kalıp sporseverleri şaşırttı. Yenicespor da deplasmanda Emekspor’a 2 - 1 yenildi. Alanyurt Gençlik ligdeki üçüncü maçında deplasmanda puan kaybı yaşamayan Çekirgespor’a karşı puan mücadelesi verecek. Yenicepsor evinde Çalıspor’a karşı oynayacak.

2.Grup: Bu grupta ilk iki sırayı temsilcilerimiz aldı. İlk resmi maçında 8 – 0‘lık bir galibiyet alan Anadolu Futbol Kulübü deplasmanda da 1326 Futbol Kulübü’nü 3 – 0 yenip yoluna devam etti. Bu maç Kırmızı Siyahlıların ilk deplasman maçıydı. İlk maçında 3 puanla sahadan ayrılan İsaörenspor Bursa’da Alacahırkaspor’u 4 – 1 yenip lig ikinciliğine oturdu. Lider Anadolu Futbol Kulübü evinde Yavuzselim Gençler Birliği ile oynayacak. İsaörenspor ise İnegöl’de 1326 Futbol Kulübü’nü ağırlayacak.

3.Grup: Sezonun ikinci maçında Gemlik’te Gemlik Güvenspor ile karşılaşan Doğanspor 3- 1‘lik galibiyetle 6 puanla zirveye yaklaştı. Gençlergücü ise İnegöl’de Altınsabanspor ile 3- 3 berabere kaldı. Sezonun ilk derbi maçı bu grupta oynanacak. Doğanspor ile Gençlergücü sezonun ilk dergi galibiyetini almak için çabalayacak. Bu yıl derbilere de doyacağız. Güzel futbolun oynandığı, tartışmaların ve kırgınlıkların olmadığı maçlar izlemek iyi olur. Ne diyelim. İyi olan kazansın.