Süper Amatör Küme:

A Grubu : Lider Doğugücü Gençlik evinde Orhangazi 1893 Spor’u rahat bir şekilde 6-1 yenip ekorunu geliştiriyor. Kurtuluşspor bu hafta çok önemli maçta Bursa’da İsmetiyespor ile 1-1 berabere kaldı. Play – Off’u hedefleyen Sarı – Kırmızılılar bu maçı kesinlikle kaybetmemeliydi. Kurtuluşspor uzun süre 9 oyuncu ile mücadele etmesine rağmen güçlü rakibine yenilmemiş oldu. Rakip İsmetiyespor sıralamada orta sıralarda olsa da grubun güçlü takımlarından biri. Rekorunu bu hafta da geliştiren lider Doğugücü Gençlik en yakın takipçisi İznikspor ile deplasmanda karşılaşacak. İznikspor bu yıl evinde oynadığı üç maçın sadece birini kazanabildi. Kurtuluşspor evinde Millet Mahallesi Spor’u konuk edecek. Sarı – Kırmızılılar ilk iki sıranın birbiriyle oynayacağı bu haftayı iyi değerlendirmesi gerekir.

B Grubu : Liderin en yakın takipçisi Demirspor bu hafta hükmen kazanıp puanını 16’ya çıkardı. Mütevazi bir ekiple mücadele eden ve ligde iyi günler yaşamayan temsilcimiz K.Güvenspor, İznik temsilcisi Elbeyli Üzümspor deplasmanında son dakika golüyle 3-2 kaybederek ilk puanını kaçırmış oldu. Akhisar Demirspor deplasmanda lider Kestel Belediyespor’a misafir olacak. İzzet Kaya’nın talebeleri kazanmaları halinde lider olacak. K.Güvenspor evinde Yavuz Selimspor ile puan mücadelesi verecek.

C Grubu : Puan durumunda alt sıralardaki Gençlergücü bu hafta lig ikincisi Gemlikspor ile deplasmanda karşılaştı. Mücadeleyi temsilcimiz 4-1 kaybetti. Temsilcimiz evinde 19 Mayısspor ile kozlarını paylaşacak. Gençlergücü bu maçı kesinlikle kaybetmemeli.

1.Küme: İlk yarısı sona eren 1. Kümede takımlarımız genelde iyi bir grafik çizdi. Şampiyonluğu kovalayan Molilyaspor ve Orhaniyespor iyi durumda. Daha mütevazi kadrolarla lige devam eden Yenicespor ve Doğanspor orta sıralarda. Sadece Alanyurt Gençlik’in durumu bizleri şaşırttı. Bu kümede ara verilmeyecek, yani ikinci yarı bu hafta başlıyor.

3. Grup : İlk yarının son haftasında Mobilyaspor - Yenicespor’ u 3-2 yenerek iddiasını sürdürdü. Geçen haftayı 3-0 hükmen galibiyetiyle kapatan Doğanspor, deplasmanda lider Kazıklıspor’a 2-0 yenildi. Mobilyaspor ilk yarıda deplasmanda 5-0 yendiği Mutlularspor’u konuk edecek. Yenicepsor 3-0 hükmen kazanacak. Doğanspor sıralamada kendisinden bir alt basamakta bulunan Namık Kemalspor ile deplasmanda karşılaşacak.

4 .Grup : İki rentaşın son hafta mücadelesinde Orhaniyespor - Alanyurt Gençlik’i 3-1 yenerek yoluna devam etti. Her iki temsilcimizin puan kaybına tahammülü yoktu. ‘Yeni Gelmedik, Geri Geldik’ şampiyonluk parolasıyla lige başlayan Orhaniyespor ikinci yarının ilk maçında Ovaakçaspor’a konuk olacak. İlk maçı rakip İnegöl’de 2-1 kazanmıştı. Ovaakçaspor biri ilk hafta, diğeri son hafta olmak üzere ilk yarıda iddialı iki takımı yenmişti. Umutları azalan Alanyurt Gençlik ilk hafta bay geçerken Başkanspor’un puan almamasını bekleyecek.

  Anılarla Futbol :

Takımın tecrübeli golcüsü Tarık’ın, takımın hocası Metin Hoca ile arası pek soğuktur. Hocasının kaprisleri yüzünden hak ettiği halde bazı maçlarda golcü Tarık kulübe de oturuyor, sadece son 15-20 dakikada görev alıyordu. Bu da Tarık'ı kahrediyordu. Takım son 2 maçı kaybetmişti, işler hiç de iyi gitmiyordu. İnatçı hoca, Tarık‘a ihtiyacı olmasına rağmen inadından vazgeçmemiş ve son maçta yine onu yedek bekletmişti. İlk yarı takım istediği oyunu oynayamadığı gibi gol yemiş ve soyunma odasına 1-0 mağlup girmişti. İkinci yarı aynı anda 2 oyuncu değişikliğe gidildiyse de gol yollarında kan değişikliğe ihtiyaç vardı. Takım ileride çoğalamıyor, 3. bölgede top tutamıyordu. Maçın artık son 20 dakikasıdır. Çaresiz kalan Metin Hoca kulübede rahat rahat oturan Tarık‘a döner :

  • Tarık koçum, kalk ısın.

Tarık kısa sürede ısınmış hocasının çağırmasını beklemeden formasını giymişti. Metin Hoca, Tarık'a yaklaşır ve son taktikleri verir.

  • Kaptan, takımın sana ihtiyacı var. Gir, göster kendini. Tarık'ın suratı yine asıktır. Baktı olmuyor. Metin Hoca son bir hamle daha yapar.
  • Oğlum bırak surat yapmayı. Hadi beni sevmiyorsun,bunu biliyorum ama Allah’ını da mı sevmiyorsun. Gir ve şu maçı al.