Geçtiğimiz hafta evinde Sivas Belediyespor’a tek golle boyun eğen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü deplasmanda 24 puanlı play-off’ta iddialı Bayburt Özel İdare takımına konuk olduğu maçta stoperimiz İbrahim’in uzaktan attığı bir şutla 3 puana uzanırken, haftalardır aldığı kötü sonuçların verdiği psikolojik baskıyı bir nebze olsun üzerinden attı. Deplasmanda grubumuzun ciddi bir takımından aldığı altın değerindeki bu 3 puanla puanını 18’e çıkarırken fikstürde bir basamak yukarıya çıktı. Bu zorlu deplasmandan tek golle 3 puan çıkaran takımımız İnegöl’e şen dönerken yönetim-yeni teknik heyet –oyuncular ve taraftarlar derin bir nefes aldı.

Rakip Bayburt Özel İdare takımı 3.ligden yeni gelen bir takım. Ancak yeni geldiği bu ligde tutunabilmek için ciddi bir kadro oluşturarak bu maça kadar 24 puan toplamayı başarmış ciddi bir takım. Evinde kaybettiği bu 3 puanla play-off yolunda ciddi bir yara aldı.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride sakat olan kaptan Türker’in yerine Y.Emre- İbrahim-Samet-Serkan, ortada Bahadır- Selimcan-Emir, ileride Aykut-Ömer Faruk-Furkan Mızrak tertibiyle çıktığı maçın son yarım saatinde Y.Emre’nin yerine Hakkı İsmet, Bahadır’ın yerine Mustafa ve Emir’in yerine Furkan Özyapı’yı oyuna aldı. Maça iyi başlayan ve aradığı golü artık İnegölspor’un golcüsü durumuna gelen stoper İbrahim’le bulan temsilcimiz bu golün üzerine yatarak ciddi bir defans bloğu oluşturarak rakibine gol imkanı vermedi. Sezon başından beri beklenen performansı bir türlü gösteremeyen Mustafa Kayabaşı’nın yerine Teknik Heyetin Bahadır’ı tercih etmesi maça olumlu yansıdı. Bu takıma sakat olan Ersel de katılınca gol noktalarındaki sorunlar azalacaktır. Maalesef ileri üçlüde gol umudu olarak sahaya sürülen forvetlerimiz gol sorunumuza çare olamıyor. Bu maçta da öyle oldu forvetimizden gol sesi çıkmayınca stoper İbrahim imdadımıza yetişti ve bir kez daha güzel bir şutla takımımıza hayat verdi. Stoper İbrahim sezon başında müdafaamıza büyük umutlarla alındı. Geldiği günden beri kendisine güveni ve hırsıyla her maçta öne çıktı. Bazen ileriye kontrolsüz giderek geriye dönmekte gecikince kalemizde talihsiz goller geldi. Müdafaamızın birinci ve asli görevi kalemizi korumak ve gol yedirmemektir. Bunun üzerine doğru zamanlarda ileriye çıkarak böyle goller atarsan başımızın üzerinde yerin var deriz. Ama önce gol yememek. Bu galibiyetle geçen hafta talihsiz bir şekilde kendi kalemize gol atan Samet’i de fazlasıyla sevindirmiştir. Bu galibiyetin devamı gelmeli, yoksa bu galibiyetin değeri kalmaz. Bu hafta evimizde konuk edeceğimiz fikstürün alt sıralarındaki Sarıyer’i yenerek bundan sonrası için yeni bir sayfa açmalıyız. Bu maçı kolay kazanabilmek için forvetimizin gol noktalarında daha etkili olması gerekiyor.

Sonuç olarak İnegölspor’umuz uzun bir başarısızlık döneminden sonra yeni teknik heyetiyle 4 haftadır süren başarısızlık nihayet Bayburt galibiyeti ile durduruldu. Bu galibiyet yeni bir başlangıç olsun. Sarıyer maçı galibiyeti ile devam etsin. Bu galibiyet temsilcimizi gevşetmesin bu galibiyetin devamı gelmezse sonuç iyi olmaz. Bayburt deplasmanında kenetlenen takımımız Sarıyer maçına tribünlerin desteğini de alarak daha sıkı kenetlenerek maçı kazanmalı. Bayburt deplasmanından 3 altın puanla dönen yönetimimizi, teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

İnegölspor’un Sarıyer maçı başarısını yazmak dileğiyle...

BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK.