Süper Amatör Küme:

A Grubu : Lider Doğugücü Gençlik bu hafta da deplasmanda Merinos 1938 Spor’u 2-0 yendi ve altı maç üst üstte kazanmış oldu. Bu başarı kulübün yeni rekoru oldu. Kurtuluşspor sahasında Gürsu Yenidoğanspor’u 3-0 yenerek üst sıralarda kalmış oldu. Lider Doğugücü Gençlik evinde Orhangazi 1893 Spor’u ağırlayacak. Rakip bu hafta evinde yarım düzine gol yedi. Kurtuluşspor bu hafta çok önemli bir maça çıkacak. Bursa’da İsmetiyespor ile karşılaşacak. Play – Off’u hedefleyen Sarı – Kırmızılılar bu maçı kesinlikle kaybetmemeli. Rakip İsmetiyespor sıralamada orta sıralarda olsa dagrubun güçlü takımlarından biri.

B Grubu : Pazar günü saat 12.00‘de Kurtuluşspor Tesislerinde Akhisar Demirspor - K.Güvenspor derbi maçı vardı. Sıralamada daha iyi olan Akhisar Demirspor müsabakayı 3-0 yendi ve lig ikinciliğine devam etti. Liderin en yakın takipçisi Demirspor bu hafta hükmen kazanacak ve puanını 16’ya çıkaracak. Mütevazi bir ekiple mücadele eden ve ligde iyi günler yaşayamayan temsilcimiz K.Güvenspor, İznik temsilcisi Elbeyli Üzümspor’a konuk olacak.

C Grubu : Puan durumunda alt sıralara gerileyen Gençlergücü Cumartesi günü evinde lider Çağlayanspor ile karşılaştı. Temsilcimiz iyi mücadele etse de sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Gençlergücü bu hafta lig ikincisi Gemlikspor ile karşılaşacak.

1.Küme:

3. Grup : Şampiyonluk yolunda yara alan Mobilyaspor lig ikincisi Çalıspor’u 2-0 yenip şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Son maçını kazanan Sadettin Soydan’ın öğrencileri evinde İhsaniyespor ile 0-0 berabere kaldı. Derbi galibi Doğanspor bu hafta da hükmen kazandı. Ömer Bakay yönetiminde gençlerle mücadele eden Doğanspor şimdiden 12 puana ulaşmış oldu. Bence Doğanspor tebrikleri hak ediyor. İlk yarının son haftasında Mobilyaspor - Yenicespor maçı bizleri bekliyor. Geçen haftayı 3-0 hükmen galibiyetiyle kapatan Doğanspor, deplasmanda lider Kazıklıspor’a konuk olacak.

4 .Grup : Lider Orhaniyespor bu hafta bay geçti. Alanyurt Gençlik şampiyonluk hesapları yapan Çekirgespor’ a 3-0 kaybetti. Son hafta Orhaniyespor - Alanyurt Gençlik derbi maçı oynanacak. Her iki temsilcimizin puan kaybına tahammülü yok.

  Anılarla Futbol :

Biz antrenörlerde ilginç olaylar, anılar eksik olmaz. Her antrenör yaptığı / yaşadığı olayı o anda değerlendirir ve en doğrusunu yapmaya çalışır. Bazılarına göre bu doğrular pek doğru olmasa da antrenör bunu takımın iyiliği için yapar.

Anlatacağım yaşanmış olay epey eskilere dayanıyor. Yaklaşık 30 yıl önce. Kurtuluşspor genç takımı İnegöl‘de bir maça hazırlanıyor. Yer bugün gençlerin pek bilmediği, uzun yıllar amatör kümeye hizmet etmiş meşhur Güven Sahası. Yani şimdiki İnegöl Devlet Hastanesinin olduğu yer. Kurtuluşspor genç takımı oyuncuları soyunma odasında beklemektedir. Antrenör biraz tedirgindir, zira maç saatine az zaman kalmıştır ve birkaç oyuncusu daha maça gelmemiştir. Şimdiki gibi cep telefonları da yok ki hemen gelmeyenleri arasın. Soyunma odasında 10 sporcu vardır. Neyse ki birazdan bir oyuncu daha gelir. Kurtuluşspor’da 11 oyuncu vardır, ancak hoca farklı bir düşüncededir. Sporcular giyinir, son taktikler verilir. Takımlar ısındıktan sonra maç başlar. O gün yönetici Mustafa da biraz geç kalmıştır. Sahaya yaklaştıkça kulübeye bakar antrenörün yanında sadece bir yedek oyuncu vardır, sahadaki takımı sayar ve sahada 10 oyuncu olduğunu görünce şaşırır. Hemen tel örgüden antrenöre yaklaşır:

 - Hocam, bu çocuk neden yanında oturuyor, sahada 10 kişi var. Yoksa ilk dakikalarda kırmızı kart mı gördük? Tecrübeli Hoca kendinden emin bir şekilde açıklamasını yapar.

  • Yok, kimse kırmızı kart görmedi. İlk 11’e Ekrem‘i yazdım, birazdan gelirse oyuna alırım. Yedek oyuncuyu da sonra kullanırız.
  • Eeee hocam, Mehmet ile başlasaydın. Ekrem gelince Mehmet’in yerine oyuna alırdın.
  • Olmaz, oyuncu değiştirme hakkını kullanmak istemedim.
  • Peki ya Ekrem gelmezse?
  • !!!