Diyarbakır deplasmanında ev sahibi takım seyircisi 90 dakika bu sloganı attı; “direnişe devam, direneceğiz…” Neyin kafasını yaşıyorlarsa hala bilemem ama İnegölspor o baskıya, o aleyhte tezahürata cevabı öyle bir dakikada verdi ki Amed seyircisi bunu aylarca unutmaz, direnmek ve direnerek kazanmak nasıl olur bir kez daha gördüler.
Bir kere Amed taraftarı bana göre futbolu sadece bir araç ve bir malzeme olarak görüyorlar. Öyle de olunca işleri başlamadan bitiyor. Öyle herkese aynı nakaratı okursan, plakayı yazdırırsın, yıllarca debelenirsin çıkamazsın o kadar oya rağmen yukarı. Bundan dolayı Diyarbakır´da maç oynamak hele kazanmak her takımın, her babayiğidin harcı değil.
Maça Amed taraftarının desteğiyle iyi başladı, golü de erken buldu, fakat ev sahibinin atak görünmesine karşın 1 ve 2. bölgelerde İnegölspor´da müthiş mücadele ediyordu. Baskıysa baskı, sertlikse sertlik, kısaca Amed takım ve taraftarına anladığı şekilde mücadelesini gösterdi. Fakat erken yediğimiz gol, ardından yine birkaç pozisyon vermemiz, Şener´in karşı karşıya çıkardığı toplar yine adeta milli mücadele aşkımızı alevlendirdi. Sahanın her yerinde iki takımın inanılmaz istekli oyunu vardı. İleriye kadar taşıdığımız topları bir türlü kullanamadık. İlk yarıda birde rakip takım sol tarafta Abdullah Topkara ile İnegölspor sağ tarafını iyi kullandı. Bu bölgede oynayan Enes Bayır bazen zor durumlarda kaldı. Bunun sebebi altyapı eksikliği. Hep söylüyorum, savunma oyuncusu kolay çalım yiyorsa sebebi derin araştırılmalı. Erken hamleleri, kademeye geç girme sorununu acil çözmelisin Enes kardeşim. Ofansta da iyi işler yaptın, ileri çıkmakta heveslisin, verkaça giriyorsun, adam geçip iyi asistler yapma gayretin var. Bunlar güzel ama arka tarafta da eksiklikleri gidermelisin. Yoksa bu şans her azman gelmez.
Savunmada Bilal mükemmel bir oyun ortaya koydu. Yine ince ve kritik son dokunuşlarda savunmanın sigortası Bilal vardı. Stoperde sürpriz isim Anıl Şahin yerini yadırgasa da çabukluğuyla ve tek topta fazla tehlikeye izin vermedi. Bazen yerini unutup sağa da kaçtığı oldu fakat varını yoğunu ortaya koydu. Solda İsa bana göre son dakikalardaki mücadelesiyle galibiyete direkt katkı yaptı. Rakibe önde bastı, faul aldı, korner oldu derken golü bulduk eski günlere dönmek için mücadeleye devam İsa.
Orta alanda Ali Sakal inanılmaz koştu. Belli bir metrekare alanda oynayan bu oyuncumuz dün bana göre istatistikleri alt üst etti. Sahanın her yerinde top almaya, rakibe pres yapmaya çalıştı, çoğunda da başarılı oldu. Derler ya “yüreğini ortaya koydu” işte öyle bir şeydi Ali Sakal. Emrah Dağ maça tutuk başladı, sonrasında açıldı. Bildiğimiz oyunu ortaya koydu. Ali Sakal´da iki kişilik oynayınca orta sahada üstünlük bize geçmiş oldu. Sağda Enes Ata´nın mücadelesi ve isteğine diyecek yok ama ayağında fazla top tutuyor, çabuk adam geçip kararını veremediğinden top kaybediyoruz. Zaten kolay ileri gidemiyoruz, burada Enes´in kaybettiği toplar öne çıkınca işler daha da zorlaşıyor. Ama Enes hala bana göre yılın transferi.
Okan sağ tarafta rakibine göre zor anlar yaşadı, bazı pozisyonlarda çabuk oyundan düştü, fakat bu tip oyuncunuz varken, hep umutlu oluyorsunuz ne yapacak diye. Oyunun içinde istekliydi, fakat taktik icabı oyundan çıkmak zorunda kaldı. Hem Kenan hem Raif´in yokluğunda gol umudumuz Cihan oldu. İki haftadır takımın gol umudu olarak sahada koşup stoperleri rahatsız edici bir yapısı var. İstekli ve kaçak oynamıyor, her topa gidiyor ve bir şeyler yapabilir miyim derdinde. Ne ona çok rahat top geliyor nede kendi istediği pozisyona giriyor. Bu maçta da istediklerini alamadı ama söylediğimiz gibi sermayesi mücadelesi. O da bunun farkında devam ediyor.
Sonradan oyuna girenlerde takıma direkt katkı verdi. Bundan dolayı Murat hocayı kutluyoruz. Mesela Ahmet Hakan gol attı hem kendi hem takımı kazandı. Barış oyuna girdikten sonra daha fazla rakip alanda oynamaya başladık. Barış´ın diri olarak oyuna girmesi işimizi kolaylaştırdı. Yine Emirhan´ın yerine oyuna dahil olan Uğur´un sert ve agresif yapısı İnegölspor´un maçı ne kadar istediğinin bir işaretiydi adeta. Bunda da Murat Yoldaş ve teknik ekibin payı büyük, kutluyoruz. Birde hoca gidecek mi kalacak mı şeklinde gizli gizli söylentiler var. Bunu da bitirin Allah aşkına. Bu kadroda bu mali tabloda, bu durumda bundan iyisi Şam´da kayısı, haberiniz olsun. Nankör olamayalım, iyi yerdeyiz, daha da iyi olabiliriz. Öyle burnundan kıl aldırmayan küçük dağları ben yarattım havasında çok hoca gördük. Değerlendirmeyi buna göre yapalım. Millet BAL ligi hocalarına veriyor dünya paraları, biz senelik 100 bin TL´ye hoca bulmuşuz, bunamayalım. Yaptıkları da zaten ortada.
Son olarak şunu söyleyelim, biliyorsunuz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa ettirildi. Yerine ise adı geçen başkanlardan biri bizim Başkan Alinur Aktaş. Siyasette her zaman 2 çarpı 2 dört etmiyor ama olma ihtimalide yüksek. Tabi hal böyle olunca da bazı art niyetliler buna karşı yazılar yazıyor, söylemler yapıyor.
Arkadaşlar, Alinur Aktaş Bursa´ya giderse İnegölspor ihya olur. 13 yılda başkan olmazsa amatördeydik, nankör olmayın. Artı geçen yıl Altepe´den yönetim 200 bin lira almak için 15 kere randevu talep etti. Onu da burun kıvıra kıvıra verdi Altepe. Unutmayın, orada kapımız olması her zaman iyidir.
Bu sezon başı Münür Başkana kelli felli bir işadamı 250 bin lira benden dedi. Sorun Münür başkana 5 bin lira verdi. Uyanın, bu işler gazla cazla yürümüyor. Herkes makama saygısı, iktidar sevgisi yüzünden veriyor. Bundan dolayı Bursa´da Alinur başkan olursa lehimize, olmazsa da, dünyanın sonu değil.